Är du Sveriges bäste investerare? Tävla riskfritt och vinn en guldtacka!

Måndagen den 5:e oktober börjar 2015 års upplaga av Investerar-SM. Värd för den tre veckor långa tävlingen är Nordens ledande derivatbörs NGM. Att delta kostar ingenting och är helt riskfritt. Tävlingen sker med fiktiva pengar men med riktiga börskurser i en enkel och lättanvänd handelsplattform. Även i år är förstapriset en guldtacka från Commerzbank, en av de banker vars värdepapper du kan handla i tävlingen.

Tävlingen innehåller många utbildande inslag, såsom marknadskommentarer och analyser från bland annat den populära bloggaren Kavastu och Börshandlat, som deltagarna kan läsa på tävlingssajten investerar-sm.com. NGM låter dessutom meddela att utbudet av priser har ökat sedan fjolårets tävling och förutom ovan nämnda guldtacka kan man vinna en iPAD Gold, Apple watch, tradingböcker och värdefulla prenumerationer av analystjänster.

En möjlighet att lära dig använda börshandlade produkter

Investerar-SM är främst en möjlighet att lära sig att handla med olika typer av börshandlade produkter. Även om handeln under senare år har ökat explosionsartat finns det fortfarande många aktiva investerare som ännu inte upplevt möjligheterna. Det är bland annat dessa personer NGM vill nå ut till med tävlingen.

– Investerar-SM ger dig möjlighet att helt kostnadsfritt lära dig att använda börshandlade produkter. Du handlar dem idag lika enkelt som vanliga aktier och kan med fördel anpassa risknivån helt efter den nivå som passar dig. Möjligheterna att ta positioner i exempelvis amerikanska aktier, olika råvaror och valutor har ökat markant tack vare börshandlade produkter. Detta säger Tommy Fransson, vice VD på NGM-börsen i en kommentar till Investerarbrevet.

Börshandlade produkter (även kallat ETP:er, Exchange Traded Products) är olika typer av värdepapper som tillåter användaren att med valfri risknivå ta position i olika tillgångar. Den vanligaste produkten är BULL & BEAR-certifikat som utöver svenska och utländska index ger möjlighet till exponering mot aktier, råvaror och valutor.

Amerikanska aktier och Minifuturer populära i fjolårets tävling

Under fjolårets tävling tog många av deltagarna chansen att utöver Bull & Bear-certifikat även testa Minifuturer, ett liknande instrument som erbjuder olika nivåer av hävstång. Minifuturer är lämpade för den som vill hålla positioner över längre tid. Den som vill spekulera mera långsiktigt på börsen kan lära sig att handla med Minifuturer som ett alternativ till exempelvis indexfonder.

I fjol tog många av de tävlande även chansen att handla amerikanska aktier som Google och Facebook. Det starkt växande intresset för amerikanska aktier har medfört ökat utbud av amerikanska aktier de senaste åren. Detta såg vi inte minst vid den spektakulära emissionen av Alibaba vars Bull-certifikat snabbt blev en av de mest handlade produkterna på hela börsen.

Så här går tävlingen till:

Anmäl dig på tävlingens webbplats via länken nedan. Du kommer få ett mail med användarnamn, lösenord och instruktioner för tävlingen. Vid tävlingens start den 5:e oktober loggar du in på tävlingssidan och handlar sedan så mycket du vill under tre veckor.

Den deltagare som ökat sitt kapital mest vid tävlingens slut vinner. Det finns också deltävlingar kallade "Veckans raket", vilket innebär att de deltagare som tjänat mest pengar en enskild vecka vinner priser. Du kan dagligen följa ställningen och se hur du ligger till på Topplistan.

Information

Besök tävlingens hemsida och anmäl din medverkan på www.investerar-sm.com

Vill du lära dig mer? Besök då NGM:s utbildningssida!

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...