Nordic Autotrading Society

I somras startade första terminen av helårsutbildningen NAS av Autostock. Kursen är en online-utbildning och har som mål att alla deltagare ska få tillräcklig kunskap för att analysera marknaden effektivt, bygga och driftsätta automatiska handelsstrategier och välja rätt instrument att handla.

Första terminen som startades i slutet av augusti har blivit en ordentlig framgång och många av deltagarna har uttrycket ett stort intresse inför varje ny online-lektion. Varannan vecka körs en ny lektion i webinar-format där deltagarna själva är med och ställer frågor direkt till kursledarna. 
Receptet har varit lyckat, och redan nu efter en handfull lektioner har kursdeltagarna hunnit få en rejäl genomgång av marknadsanalys, instrumentkunskap och hur man hittar statistiska övertag som i förlängningen kan omsättas till helautomatiska strategier.

Oväntat stor respons
Eftersom konceptet med en djupgående helårsutbildning är nytt för Autostock sattes ribban ganska lågt inledningsvis, och projektet var planerat att växa gradvis för att kunna hantera alla deltagare personligen och säkerställa att kvaliteten hålls på den höga nivå som grundtanken var. Men responsen lät inte vänta på sig:
- "Vi fick ganska många deltagare direkt och fick till slut sätta punkt för antalet anmälda den här terminen", säger Rikard Nilsson - VD för Autostock AB samt en av kursledarna.
- "Tack vare intresset har vi redan beslutat sjösätta en ny termin med planerad start i slutet av januari." 

Interaktivt kursmaterial
En av de intressanta sakerna med NAS-gänget är att kursplanen utvecklas löpande, allt material skrivs för att vara så aktuellt som möjligt. Det gör att hela utbildningen känns mer interaktiv och deltagarna har alla möjligheter att vara med och påverka innehållet. 

- "Visst skulle vi kunna skriva klart allt innehåll helt i förväg, men det är roligare att kunna styra det i den riktning kursdeltagarna vill, inom rimliga gränser så klart" säger Rikard, vi märker tex redan efter några få lektioner att många efterfrågar snabbare handelsstrategier. Det är något vi kommer ta upp som en direkt konsekvens."

Den direkta dialogen med kursdeltagarna har också gjort att flera verktyg tagits fram som underlättar drift av handelsstrategier, tex att exekvera flera strategier samtidigt på ett effektivt sätt. 

Planer finns också på att skapa någon form av möjlighet för nuvarande kursdeltagare att fortsätta delta även i nästa kursomgång på ett kostnadseffektivt sätt. 

- "Vi tror på en långsiktighet bland våra medlemmar, och vill gärna bidra till att man på ett enkelt sätt kan behålla kontakten med tidigare kursdeltagare, kanske träffas ett gäng på After Works eller liknanden - eller "Traders Pub" som vi brukar kalla det inom NAS. Det gör det trevligare för alla när ett allt större antal medlemmar kommer med bra ideer och kan hjälpa varandra med olika saker" - fortsätter Rikard, och tillägger att det är viktigt att man kommunicerar just långsiktighet inom trading - "det finns inga snabba genvägar till en stabil avkastning utan att först skaffa sig en gedigen kunskap om både marknaden, analysmetoder samt instrumenten man handlar".


Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...