Ny succé för fullsatt BEST FEST! 2.0

Under två dagar i början av oktober gick BEST FEST! 2.0 av stapeln i Stockholm och Göteborg. Den populära börsträffen besöktes av inte mindre än 280 personer totalt, och deltagarna fick väldigt många matnyttiga tips och analyser med sig hem. 

Precis som vid första omgången av BEST FEST! hölls evenemanget på Sheraton i Stockholm, där 150 personer fyllde salen till sista stolen. Populariteten märktes tydligt då många besökare vittnade om att deras vänner och bekanta inte hade fått plats eftersom BEST FEST! blev fullbokat på bara några få timmar. Innehållet i de tre presentationerna hade skrivits om och uppdaterats med tanke på börssituationen, något som uppskattades av deltagarna som fick konkreta infallsvinklar på den pågående börsnedgången. Många ville veta var börsen är på väg och tyckte att de tre föreläsningarna kompletterade varandra på ett mycket bra sätt.

Peter Olsson från Commerzbank presenterade Mini Futures BEST

Huvudarrangör för BEST FEST! 2.0 är tyska Commerzbank, en av världens ledande aktörer inom börshandlade produkter. Som Tysklands ledande emittent har banken idag över 250 000 listade produkter i Europa. Bland dessa instrument finner vi Mini Futures BEST som var ett av kvällens huvudinslag. Åhörarna fick veta hur produkten kan användas för exponering mot ett stort antal marknader och hur man kan bygga olika investeringsstrategier med hjälp av dess unika egenskaper.

– Mini Futures BEST är ett flexibelt instrument som kan användas såväl när marknaden går upp som ner. Det kan användas när du vill öka risken i portföljen eller när du vill sänka den. Instrumentet passar bra oavsett om du är en kortsiktig daytrader eller en investerare som agerar på längre sikt.

Detta säger Peter Olsson som är ansvarig för Commerzbanks börshandlade produkter på den svenska marknaden.

Peter Olsson "in action"

Nästa presentation hölls av Rikard Nilsson från Autostock. Under en halvtimme hann Rikard med att gå igenom en uppskattad analys av marknadsläget där fokus låg på återkommande fenomen och statistiska samband. Förutom en titt på två handelsstrategier som Rikard tyckte var extra intressanta i det speciella börsläget, P.A.P (Predictive Average Portfolio) samt Larry Connors Double 7-strategi, smyglanserades dessutom "ETP-paketet" med ett antal effektiva verktyg i handelsplattformen AutoTrader för alla som vill handla Mini Futures och Bull- och Bear-certifikat på ett mer avslappnat sätt.

"Kavastu" levererade en högaktuell föreläsning

Efter en kaffepaus med mycket mingel och många frågor om presentationerna var det dags för kvällens stjärna, Arne Talving - för de flesta mer känd under sitt Twitter-ID "Kavastu". Arne gjorde en mycket saklig och informativ genomgång av sin handelsmetod tillsammans med en uppsjö av intressant statistik som stöd. Arne har förvaltat sin egen portfölj och nått runt 900 % i värdeökning med en överavkastning gentemot index om dryga 27 procentenheter i snitt på årlig basis. Detta föredrag fick sannolikt flera av åhörarna at se marknaden i ett nytt ljus. Arne lade stor vikt vid de återkommande mönster han har identifierat på börsen genom åratals intensiva studier.

Missade du BEST FEST?

Var du en av alla de som inte fick plats på våra kraftigt överbokade event? Då har vi en glädjande nyhet! BEST FEST! 3.0 är under planering, håll utskick i Börshandlat efter nästa tillfälle!

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...