Låt volymomsättning stärka din EDGE som börsaktör

För en börsaktör ändrar landskapet snabbt skepnad. Vad som igår var en allmänt utbredd ”sanning” kan imorgon vara en del av historien. Mönster skapas och försvinner vartefter marknadens sammansättning och struktur förändras. Som placerare gäller det att vara adaptiv i sin syn på marknaden. I takt med att analysplattformar och kursdata har blivit allt billigare öppnas nya vägar att läsa marknaden – verktyg och handelsmönster som tidigare bara fanns tillgängliga för världens professionella placerare. 

World Capital Markets, även kallad WCM, går nu in på sitt tredje verksamhetsår. I samband med detta breddas också produktutbudet och WCM ”BAS” lanseras – en e-postbaserad analystjänst med fokus på analys av världens ledande tillgångsslag. Detta med hjälp av auktions- och volymanalys – ett koncept som är relativt okänt hos Sveriges småsparare, men som dominerar i proffsens värld.

– Det är kul att fler och fler placerare får upp ögonen för WCM och analyskonceptet. Vår första tjänst, ”PREMIUM”, riktar sig främst till kortsiktiga aktörer som agerar på marknaderna i egenskap av day- och swingtraders. Nya ”BAS” dök upp som en naturlig förfrågan från våra mindre aktiva kunder och fokuserar istället på lite längre tidsperspektiv. Analysen är i grunden väldigt lik, men vi zoomar ut i grafen och väver dessutom in en del fundamentala och rent tekniska faktorer, säger Daniel Åstrand, trader och grundare av WCM.

Analystjänsten har idag en ansenlig skara betalande prenumeranter vilket bekräftar att intresset för auktions- och volymanalys ökar bland Sveriges trading- och placerarkollektiv. Det som skiljer tjänsten från de många andra publikationerna som finns på marknaden är främst den bakomliggande analysen och mjukvaran som är specialanpassad för volymprofilering.

– I takt med att marknaderna blir mer och mer invecklade och svåra att läsa ökar också kraven på den underliggande analysen. En mjukvara med avancerade volymverktyg (Volume Profile) har alla tekniska verktyg och indikatorer som du vill ha, men ger dig också möjligheten att ingående analysera volymomsättning. Det ger din analys en extra dimension och tillåter dig att se zoner som inte finns i din vanliga TA-plattform (TA=teknisk analys). Volymbaserade stöd- och motståndszoner har i regel högre relevans eftersom volym är den beståndsdel som bygger marknadens fundament, säger Daniel.

– De analysplattformar som idag erbjuder bra verktyg för omfattande volymanalys är fortfarande relativt dyra, men priset är definitivt på väg ner allt eftersom fler placerare får upp ögonen för verktygen samtidigt som nya aktörer dyker upp på marknaden och pressar priset. Mjukvaran som används för att ta fram WCM:s analysunderlag kostar varje månad nästan lika mycket som exempelvis Hitta Kursvinnare kostar per år - en summa som gemene man inte är beredd att betala. WCM kan ge dig som placerare en enkel och billig möjlighet att känna på den mjukvara som många av de tyngre spelarna på börsen använder. Därefter kan du avgöra om du vill ha samma förutsättningar som ”massan” eller som proffsen, säger Daniel Åstrand.

Om World Capital Markets ”BAS”

Tjänsten fokuserar på långsam swingtrading och intermediate investing (dagar till veckor, ibland månader). Den passar placeraren som söker diversifiering till sin fond- och aktiehandel men inte har tiden att själv gå över och analyserna fler tillgångsslag. Produktens strävan är att lyfta fram starka affärsförslag i form av tydliga trender eller sidledes marknadsfaser genom att kombinera fundamentala case med tekniska mönster. Detta vävs samman med auktionsmarknads- och volymanalys för bättre timing och mer kvalitativa (volym)zoner för entries/exits.

Bevakade marknader:

Index: OMXS30, DAX30, EuroStoxx50, S&P500, Dow Jones, NASDAQ100
Råvaror: Guld, Silver, Crude/Brent Olja, Koppar
Valutor: EUR/USD, GBP/USD
Ränteobligationer: Bund

Klicka här för att läsa ett provnummer.

Kampanjerbjudande:

Just nu pågår en vårkampanj med reducerade förstagångspriser för WCM:s två analystjänster "BAS" och "PREMIUM". Mer info finner du på hemsidan.

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...