AutoTrader - skaffa dig en edge

AutoTrader har på senare år seglat upp som en kraftfull analys- och handelsplattform för många traders. Börshandlat har tittat närmare på vad programmet egentligen gör.

Sedan 2011 finns AutoTrader på marknaden som en av väldigt få programvaror som erbjuder både integrerad automatisk handel och analys i samma användarmiljö. Tanken är att den stora massan av Nordnetkunder (över 500 000) enkelt ska kunna ta hjälp av automation och fördelarna det innebär ur olika synpunkter. Det är ju väldigt vanligt att många aktieintresserade placerare har svårt att sälja något, och här erbjuder automationsmöjligheterna en stor fördel då både övervakningen av realtidskurser samt själva beslutet att sälja tas automatiskt. Enkla basfunktioner som flytande stoploss och trendlinjebevakning är vanligt använda verktyg. En annan viktig del är naturligtvis analysen i sig, där användaren får hjälp att snabbt scanna igenom ett stort antal favoritaktier för att hitta de som uppvisar någon form av statistisk edge för tillfället.

Fiktiva konton nyhet i AutoTrader

Under våren har Autostock arbetat med utbyggnaden av AutoTrader som nu ger användaren möjlighet att handla på fiktiva testkonton, både manuellt och automatiskt. Pro-versionen har utrustats med användarunika snabbknappar där man kan skapa sina egna analysindikatorer med valfria ikoner. Möjligheten med "paper trading"-konton sänker tröskeln att prova egna strategier och lära sig hur det fungerar, för att på sikt kunna koppla över till ett skarpt konto. Även de som handlar helt manuellt baserat på teknisk analys har nytta av testkonton eftersom man då kan logga sin handel och följa upp i efterhand hur det gått.

Semi-automatisk handel

En annan vanligt förekommande användning av AutoTrader är att låta programmet bevaka manuellt köpta positioner, och optimera säljtillfället enligt någon av de medföljande exit-strategierna. Begreppet "semi-robot" har nu lanserats på webbsidorna. Om man tex brukar handla aktier i ett swing trading-perspektiv (dvs behålla positionerna några dagar upp till ett par veckor) finns flera bra automatiska exit-strategier (ex Double 7, Fear/Greed, RSI 5 osv) som kan bevaka och sälja positionen enligt välbeprövade statistiska övertag som tenderar att återkomma gång på gång. Därmed elimineras två vanliga problem för placerare - dels att inte hinna bevaka sina öppna positioner (tex när man är på jobbet), och dels den psykologiska barriären att sälja överhuvudtaget. Alternativt "låser" man in sin vinst genom att enkelt dra en trendlinje direkt i diagrammet och koppla säljbevakning, eller använda en flytande stoploss. När köp- eller säljpriset (beroende på exponeringsriktningen) skär linjen säljer AutoTrader positionen. Det fungerar på samma sätt för köp, men då måste man ange en insats också så att programmet vet hur mycket det ska handla för. I dessa tider när handel med minifutures och certifikat med hög hävstång blir allt vanligare ökar också vikten av automatisk bevakning för att undvika onödiga förluster bara för att man inte hinner bevaka själv.

Automatisera din egen handelsstrategi

För de som vill gå ett steg längre och lära sig scriptspråket i AutoTrader öppnar sig fantastiska möjligheter att formulera och skapa sina egna handelsstrategier. Autostock arbetar just nu med att flytta all utbildning till webbplatsen så att alla som är intresserade får möjlighet att berika sig, oavsett var man befinner sig geografiskt. Förhoppningen är att få fler att upptäcka tjusningen i att hitta statistiska edgar i marknaden, simulera handel i Pro-versionen programmet, samt sjösätta sin alldeles egna börsrobot.

Läs mer om AutoTrader

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...