Handelsstrategier i AutoTrader

Börshandlat har i tidigare månadsbrev belyst en del av de analys- och bevakningsverktyg för trading som AutoTrader-plattformen har att erbjuda. I detta nummer går vi vidare och tittar närmare på fullt automatiska handelsstrategier.

I detta nummer av Börshandlat tänkte vi titta lite närmare på några av de helt automatiska handelsstrategierna som finns till AutoTrader. Bl a blir det en titt på ATH Contrarian som precis blivit certifierad som Autostock Approved-strategi, samt nya Symphony Torque från Kommando AB. Utöver det tittar vi närmare på en av gratisrobotarna för aktiehandel som följer med i AutoTrader Bas-installationen, och sist Vinnarbyråns W5 Auto som lanserades nyligen.

Vad är en börsrobot?

Begreppet har figurerat i media under senaste åren och väckt starka känslor hos många. Men verkligheten är inte så farlig som många tycks tro - högfrekvenshandeln som det skrivits spaltmeter om är nästan borta från Stockholmsbörsen, och den påverkade i princip ändå inget för vanliga småsparare medan den förekom som mest. Autostock fokuserar dock ej på högfrekvenshandel utan den nya generationens "snälla" lågfrekvensrobotar som handlar i ett tempo likvärdigt med många privata aktiesparare, dvs några affärer per vecka. Ett bra exempel på en lågfrekvensrobot (eller automatisk handelsstrategi) är Double 7, som har sitt ursprung i boken "Short term stock trading strategies that work" skriven av välkände Larry Connors.

Logiken bakom handelsstrategin är mycket enkel - först säkerställs att den aktuella aktien har en långsiktig trend som är uppåtriktad med hjälp av 200-dagars glidande medelvärde. Därefter letar strategin kortsiktiga köptillfällen genom att jämföra senaste dagarnas stängningskurs.

Double 7 - ett bra exempel på en snäll robot

När kursen stänger på sin lägsta nivå för de 7 senaste dagarna tolkas det som ett kortsiktigt översålt läge och strategin köper. På motsvarande sätt säljs positionen när kursen stänger på den högsta nivån de 7 senaste börsdagarna.

Läs mer om Double 7 här

Klicka för större bild

Kommersiella handelsstrategier från samarbetspartners

Avoiding the herd har precis fått sin Contrarian-strategi certifierad som Autostock Approved-modell och är nu tillgänglig i både AutoTrader Bas och LE som betalmodell. Den intressanta analysmetoden baseras på ett stort antal nyheter som varje dag skannas och flaggas som positiva eller negativa. Balansen mellan dessa avgör vilken position strategin tar i marknaden. Nedan syns ett exempel på hur strategins ATH Index kan se ut:

För mer utförlig historik och information om ATH Contrarian hänvisas till produktsidan på Autostocks webbplats.

Intervju med Johan Österberg, en av strategiutvecklarna bakom Contrarian, klicka här för att läsa.

Symphony Torque - optimerad för handel med mindre kapitalinsats

Kommando AB är sedan lång tid en väletablerad robotleverantör till Autostock Approved-programmet och har med sin nya Torque pressat prisnivån och verkningsgraden så att man som användare kan handla med mindre kapitalinsats. Strategins handelslogik bygger på Symphony, vars fyra delstrategier analyserar marknaden i olika tidsperspektiv och väger samman resultaten till den position som strategin exponerar sig med i marknaden. Torque-versionen har fått en ny viktning av de olika signalerna som gör att hela kapitalet alltid används om strategin signalerar. Det ökar verkningsgraden, samt hjälper till att minska courtagekostnaden något eftersom det blir färre antal affärer totalt sett. På så vis får även de investerare som inte vill handla med större kapital ett bra robotalternativ.

Läs mer om Symphony Torque

Vinnarbyråns W5 Auto

Tobbe Rosén har skrivit ett flertal böcker om trading, inte minst klassiker som Winning Trading 1 och 2. Nyligen släpptes den fjärde boken, Autobahn till lönsam trading. I boken beskrivs bla handelsstrategier, och extra vikt har lagts vid kapitlet om exit-strategier som ofta förbises i andra bra böcker. I slutet av boken beskrivs även den automatiserade versionen av W5-strategin som lanserades för en tid sedan som produkt till AutoTrader Bas / Pro.

Strategin har snabbt blivit populär bland AutoTrader-användare och en uppdaterad version finns nu tillgänglig där användaren har större möjligheter att ställa in olika parametervärden själv enligt beskrivning i boken. På så vis utökas möjligheterna att själv simulera handel med olika aktier och hitta de inställningar man själv föredrar.

Läs mer om Vinnarbyråns Vinnarpaket

AutoTrader LE - den enklaste och billigaste vägen till automatiserad handel

Slutligen belyser vi den enkla och användarvänliga plattformen AutoTrader LE som på ett mycket kostnadseffektivt sätt erbjuder användaren ett stort antal automatiska handelsstrategier, varav några tom är helt gratis att använda. Index-strategier som tex Symphony, Coda New York och TOM-roboten är populära alternativ.

Läs mer om AutoTrader LE i Pelles robotskola

Jag vill se en resultatsammanställning över tillgängliga strategier

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...