Redsense Medical stiger med raketfart

Redsense Medical är bioteknikbolag som i somras noterades på marknadsplatsen Aktietorget. Emissionen, som skedde i samband med börsnoteringen, blev övertecknad och tillförde bolaget 11 miljoner kronor. Efter att aktien under en tid ha kämpat med att ta sig förbi intervallet 5-6 kronor har Redsense nu lämnat startrampen och stiger som en av marknadens nu hetaste raketer! Börshandlat tittar idag på aktiens prisutveckling och resonerar kring uppgången.

Redsense Medical är bioteknikbolag som i somras noterades på marknadsplatsen Aktietorget. Emissionen som skedde i samband med börsnoteringen blev övertecknad och tillförde bolaget 11 miljoner kronor. Efter att under en tid ha kämpat med att ta sig förbi intervallet 5-6 kronor har Redsense nu lämnat startrampen och stiger under spektakulära former som en av marknadens hetaste börsraketer! Euforin kring aktien är total!

Den senaste tiden har flera kurstriggers satt otrolig fart på Redsense:s börskurs. Den jämna nivån om 5 kronor etablerades som stöd och avstampsramp under september och oktober och efter en fas av låg volatilitet ser man i diagrammet ovan hur ett utbrott skett och hur en åtta dagar lång uppgångsfas tog sin början.

Bland annat har DaVita Kidney Care lagt en order rörande ett pilotprojekt med 80 patienter i syfte att utvärdera Redsense Medicals larm i företagets natthemdialysprogram i USA. Ordervärdet är dryga 500 000. I händelse av framgångsrikt pilotprojekt kommer DaVita att införa sitt natthemdialysprogram över hela USA. DaVita är en av världens största klinikkedjor med över 170.000 patienter i USA. Vidare har Redsense nyligen erhållit en Medical Device Establishment Licence i Kanada vilket marknaden uppfattat som mycket positivt.

Så sent som den 22 oktober stängde aktien på 5,85 kronor. Just nu sker handeln kring 25 kronor efter att som högst ha skett vid 29,50. Under uppgångsfasen har ett mindre 2-dagars avbrott för rekyl skett. Köparna agerade dock reptilmässigt och drev upp aktien till ny rekordkurs. Avståndet mellan utbrottsnivån och den rekordnotering som satts idag är otroliga 400 procent!

Vad händer nu?

Redsense Medical väntas vara en mycket volatil aktie under de närmaste veckorna och trots den enormt positiva psykologi som dominerar handeln kommer rekyler nedåt att ske. Frågan är hur pass djupa dessa blir – något som är helt omöjligt att sia om.

För den extremt riskvillige placeraren är Redsense ett kortsiktigt alternativ för köp på nedgångsfaser samtidigt som den tålmodige investeraren bör kunna vänta sig betydligt högre kurs på bolaget i framtiden. Det mesta går just nu Redsense:s väg och möjligheten till etablering ovanför 30 kronor redan i år finns definitivt. Först vid nedgång under 15 kronor vänds den tekniska analysen till negativ och vi kan alltså acceptera tämligen djupa rekyler utan att den positiva synen på aktien störs.

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...