Redsense Medical handlades för bara några få månader sedan runt 5-kronan.

Redsense Medical - Vägen öppen till gigantisk marknad, vad säger den tekniska analysen?

Medicinteknikbolaget Redsense Medical fortsätter, trots en fenomenal uppvärdering under de senaste månaderna, att handlas på höga kursnivåer. Positiva analyser av Redsense och dess potential har inneburit att aktiens attraktivitet skjutit i höjden - detta även om faser av avvaktande beteende hos investerarna periodvis präglar handeln. En undersökning genomförd av Börshandlat visar nu att en stor del av investerarkollektivet med intresse för Life Science sitter med hanen spänd, beredda att agera på nya triggers. Idag bjuder vi på en färsk teknisk analys av aktien.

"Redsense Medical väntas vara en mycket volatil aktie under de närmaste veckorna och trots den enormt positiva psykologi som dominerar handeln kommer rekyler nedåt att ske. Frågan är hur pass djupa dessa blir – något som är helt omöjligt att sia om. Det mesta går just nu bolagets väg och möjligheten till etablering ovanför 30 kronor redan i år finns definitivt. Först vid nedgång under 15 kronor vänds den tekniska analysen till negativ och vi kan alltså acceptera tämligen djupa rekyler utan att den positiva synen på aktien störs." (Börshandlat november 2015)

Ett av 2015 års bästa småbolag - Vi väntar fortsatt på att 30-nivån passeras

Redsense Medcial (REDS) blev ett av 2015, sett till kursutvecklingen, bästa småbolag och många med oss menar att detta mönster kan upprepas under 2016. Någon notering ovanför 30-sträcket blev det uppenbarligen inte under fjolåret men vår syn på den möjligheten har ingalunda ändrats. Vi tror att Redsense står inför uppvärdering - detta baserat på den underliggande riskviljan inom Medtech och Life Science samt givetvis framförallt på bolaget i sig självt.

Nämnas bör, att vi i den tekniska analysen inte tar hänsyn till några fundamentala aspekter, men att en djupgående fundamental analys kommer släppas inom kort. Marknaden för hemdialys innefattar bara i USA 420.000 människor där endast cirka 6.200 i dagsläget använder Redsense:s produkter. Vägen till en gigantisk marknad ligger öppen och klarar bolaget av att möta förväntningarna har resan uppåt bara börjat!

Teknisk analys - Tidigare toppnivåer i kikarsiktet

Redsense Medicals börskurs konsoliderar i nuläget efter en kraftfull rusning under januari. Denna startades med hjälp av en starkt positiv analys vilken lyfte fram bolaget som en möjlig framtida branschstjärna. 22 kronor är idag ett medelvärde för kursen och aktien handlas alltså hundratals procent högre än för några få månade sedan. Innan uppvärderingen tog fart var 5 -6 kronor en mental spärrnivå för investerarkollektivet.

Att Redsense Medicial inte faller tillbaka hårdare än den gjort är ett tecken på styrka. Vi anar en stabil ägarstock som inte avser sälja sitt innehav innan börskursen nått betydligt högre höjder än den All-Time-High som sattes i november 2015 vid 29,50 kronor.

Börskursen har visat tendens att reagera mycket explosivt på triggers såsom pressreleaser gällande nya internationella avtal samt på oberoende analyser. Volatiliteten är en statistik variabel i den meningen att aktiens höga risk också är synonym med stor möjlighet. I detta fall till en mycket hög avkastning på både kort och lång sikt.

Stöd och motstånd - 18 kronor en viktig kursnivå

Tidigare har vi sagt oss kunna acceptera rekyler ner till 15 kronor innan vi blir negativt inställda enligt den tekniska analysen. Denna nivå lyfts idag till 18 kronor som är ett mycket viktigt stöd. Handel under denna skulle kunna sätta igång fortsatt nedgång till just 14-15 kronor, där tidigare bottnar möter.

Det närmaste tydliga motståndet är 24 kronor. Vår tolkning är att handel ovanför denna nivå borde ge en fortsättning till 25,50 som är en toppbaserad viktig mental nivå för investerarna. Kursstaplar ovan 25,50 är det riktiga drömscenariot eftersom vi då bör kunna räkna med en resa till nya kursrekord och vår tidigare satta målnivå vid 30 kronor. Sett till rådande psykologi menar vi att positiva analyser och nya pressmeddelanden om landvinningar på andra sidan atlanten kan vara de triggande faktorer som gör att trenden uppåt tar fart igen.

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...