Saniona har mer att ge!

Bioteknik-bolaget Saniona genomförde i januari månad en övertecknad emission och sedan dess har aktien gått från klarhet till klarhet. I år har börskursen stigit med dryga 200 procent och under gårdagen noterade börskursen en ny All-Time-High. Mycket talkar för att årets bioteknikraket har mer att ge. Idag bjuder vi på en presentation och en Teknisk analys av trendstarka Saniona.

Saniona, noterat på Aktietorget, är ett forsknings- och utvecklingsbolag som bedriver läkemedelsutveckling av preparat mot sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar och behandling av smärta. Företaget startade sin verksamhet i september 2012 - detta genom ett utköp av läkemedelsprojekt och samarbetsavtal från NeuroSearch A/S.

Saniona har ett forskarteam av världsklass som efter utköpet av NeuroSearch övertog 15 läkemedelsprojekt. Saniona har värdefulla samarbetsavtal med, Pfizer Inc. och Ataxion Inc.

I januari 2015 genomförde Saniona en nyemission som blev kraftigt övertecknad. Detta är alltid en stark signal som brukar leda till betydande uppvärderingar på medellång till lång sikt. Detta är precis vad som har skett med Sanionas börskurs under årets inledande månader. Sanionas årsskiftesnivå var 7,50 kronor och aktien stängde igår på 22,70 efter att, som högst,ha handlats vid den nya rekordnoteringen 25,80. Med en kursuppgång på dryga 200 procent är Saniona år 2015:s främsta bioteknikraket.

Företagets börsvärde överstiger idag 400 miljoner kronor och Börshandlats analytiker menar att detta i framtiden kommer att bli avsevärt högre. Det är svårt att ta till överord när det gäller vår beundran för Sanionas forskningsteam och strategi.

Vi menar liksom i fallet A1M Pharma att Saniona i framtiden sett till börsvärde har mycket goda möjligheter att bli ett miljardbolag och därmed ansluta sig till det segment som Neurovive Pharmaceuticals och Kari Bio redan befinner sig i.

Teknisk analys

Saniona har under 2015 handlats i ett trappstegsmönster med stigande bottnar och toppar (se graf ovan). Detta innebär att trenden per definition är positiv. Om man väger in volymbilden ser vi tydlig ackumulation vilket gör detta till en +3 trend (mycket stark upptrend). Att aktien senast igår noterade All-Time-High är en signal om extremt köpintresse. Att köpa Saniona på nedrekyler verkar onekligen vara ett vinnande drag detta år.

Närmaste viktiga motstånd finns vid 25 kronor och skulle detta hinder tas ut borde kursen förutsatt kunna klättra vidare mot 30 följt av 35 kronor. Närmaste stöd finner vi vid 17,50 kronor och så länge kursen inte dyker ned under denna nivå är trendbilden positiv på lång sikt.

Riskupplysning

Saniona är liksom de flesta bioteknikaktier mycket volatil och stora uppgångar kan följas av större korrektioner på nedsidan. Aktien bör, enligt oss, främst ses som en spännande krydda i en riskjusterad och väl balanserad portfölj.

För mer information om bolaget, besök: Saniona.com.

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...