Skarpt läge efter perfekt köpformation i Karo Bio

Dagens andra spännande case i biotekniksektorn är Karo Bio. Med en god omsättning och med en glödhet trend i ryggen ser aktien nu ut att bjuda på ett riktigt drömläge. Efter en triangelformation av successivt minskande volatilitet väntar vi nu spänt på ett explosivt utbrott.

Karo Bio är ett mycket spännande bolag i biotekniksektorn som av allt att döma står inför en större omvärdering på både kort och lång sikt. Företaget fokuserar på kärnreceptorer som målproteiner för utveckling av nya läkemedel. Med en, enligt Börshandlat, långsiktigt hållbar strategi och en stark kärnkompetens har Karo Bio alla förutsättningar som krävs för att lyckas. Inte minst det faktum att ett projekt är utlicensierat till läkemedelsjätten Pfizer gör oss långsiktigt intresserade av detta värdepapper.

Hög handelsomsättning och en stark upptrend

Karo Bios aktie är noterad på Nasdaq OMX Small Cap och uppvisar en mycket god omsättningsbild som gör det lätt att ta sig in och ut ur aktien. Det är inga problem att handla poster om tiotusentals aktier på daglig basis vilket innebär att positioner kan initieras såväl på kort som på lång sikt. Trenden är sedan inledningen av februari starkt positiv och av allt att döma kommer denna trend att lyfta aktien till betydligt högre kursnivåer. Uppsidan kan från dagens kursnivå vara hundratals procent i detta bolag.

Oavsett om man är intresserad av att positionera sig på lång sikt eller en kortsiktig position har Karo Bio under de 10 senaste handelsdagarna etablerat en köpformation som ger en sällan skådad möjlighet. Denna formation har antagit formen av en triangel av stegvis minskande handelsvolym och volatilitet.

Handeln sker idag omkring 1,50 kronor och här menar vi att ett starkt köpläge uppenbarat sig. Området mellan 1,50-1,65 kronor betraktas som en het zon där investeraren tillfälligt kan köpa till ett fördelaktigt pris sett till risk kontra potential. Utbrottet ur triangelformationen bör bli explosivt.

Prisobjektiv

Vi sätter 1,90-1,95 följt av 2,0-2,05 kronor som närliggande målområden men flaggar samtidigt för att Karo Bios logiska prisobjektiv sett till uppgången under Q1 och den fortsättningsformation som nu etablerats ligger avsevärt högre. Faktum är att vi inte blir det minsta förvånade om Karo Bio når 3,0 kronor inom överskådlig framtid för att därefter ta nya kliv norrut. Som stöd bevakas 1,3 kronor och skulle kursen dyka ner under denna nivå avvaktar vi nya kurstriggers innan vi flaggar för nytt köpläge.

Risken är hög

Vi vill understryka att Karo Bio är en extremt volatil aktie vilket är vanligt i bioteknik och läkemedelsaktier. Att kursen står så lågt som 1,5 kronor bidrar ytterligare till att uppsidan blir mycket stor. Detta eftersom marknadens mentalitet innebär att de i procent räknat mest dramatiska uppgångarna oftast sker från låga kursnivåer. Den höga volatiliteten innebär att Karo Bio betraktas som en klassisk högriskaktie och att man därför aldrig skall ta större positioner än den egna riskprofilen tillåter.

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...