Guld och Koppar i spännande tekniska setuper

När sentimentet på börsen är svagt och det är svårt att finna avkastning vid traditionell fond- och aktiehandel kan man behöva söka sig till nya marknader och nya typer av handelsinstrument.  Med börshandlade produkter, även kallat ETP:er, spelar inte marknadens riktning någon roll då man kan tjäna pengar oavsett om det går upp- eller ner. I dagens analys kollar World Capital Markets närmre på Guld- och Kopparpriset, som båda kan erbjuda möjlighet till absolut avkastning med hjälp av rätt börshandlade instrument.

Koppar – Uppstuds i kontexten av stark nedtrend kan skapa läge att gå kort

Priset på industrimetallen Koppar har haft en mycket svag utveckling under de senaste åren, i takt med att konjunkturen och efterfrågan inte riktigt har kommit igång. Med ett allt svagare börssentiment och orosmoment från tillväxtmarknaderna har vi svårt att se Koppar som en vinnarkandidat under 2016.

Teknisk är trenden starkt nedåtriktad och vi ser nu en kortsiktig uppstuds mot intressanta motstånd. Vi ser läge att gå kort (spekulation i nedgång) i Kopparpriset från nuvarande pris, med möjlighet att skala in upp mot tidigare lågpunkter kring 2.2300 USD/pund. Stopp-loss får placeras strax ovanför detta, omkring 2.2600-2700.

I grafen nedan kan vi tydligt se att marknaden kortsiktigt handlas i ett så kallat värderange, där priset tenderar att sugas tillbaka ner mot ”värde” vid överreaktion upp/ner. Starka motstånd möter som sagt en bit upp och vi ser optimalt att tidigare topp kring 2.1500 först tas ut för optimal entry. Targets finner vi ner mot 2.0000-0200 usd/pund med möjlighet till nya lågpunkter.

Daglig graf över Kopparterminen

Handelsinstrument från Commerzbank

Nedan listar vi förslag på börshandlade produkter (ETP:er) för exponering mot råvarorna Koppar och Guld. Produkterna representerar endast förslag och det finns fler typer av produkter och varierande hävstänger att tillgå. Försäkra dig om att du fullt ut förstår riskerna med en investering i nedanstående instrument.

Koppar

BEAR-certifikat vid tro på nedgång: BEAR KOPPAR X4 C

Guld

Mini Future BEST vid tro på nedgång: B SHRTGUL AO CBK
BEAR-certifikat vid tro på nedgång: BEAR GULD X4 C

Besök Commerzbanks hemsida för mer information.

Guld – ”Safe Haven” vid börsoro men närmar sig starka tekniska motstånd

I tider med oroliga börser tenderar marknader som Guld att få ”Safe Haven-status” och ädelmetallen har under de senaste veckorna haft sin bästa utveckling på länge. Vi utesluter inte att Guld kan göra revansch under 2016, men tekniskt är trenden fortfarande stark fallande och priset närmar sig nu attraktiva motstånd där vi tror på säljintresse.

Vi är intresserade av att gå kort (spekulera i nedgång) i Guldpriset från nuvarande pris och upp mot 1190 USD/uns där tidigare topp möter. Den mer försiktige investeraren inväntar omslagsbeteende innan entry tas, medan den aggressive börjar skala in redan nu. Vid en etablering ovanför toppen kring 1190 får vi anse oss motbevisade och kan på allvar börja tala om en lokal botten och trendomslag i Guld med möjlighet för test upp mot 1250-80 på sikt.

På grund av den styrka vi sett de senaste veckorna ser vi främst detta som en kortsiktig affär, där vi vill utnyttja en överköpt läge i kombination med motstånd för säljrespons. Vi vill därför skala hem delvinst tämligen fort, omkring 1135-40 för att behålla en del av positionen ner mot tidigare låpunkter i det fall den längre trenden förblir intakt.

Veckograf över Guldterminen

Viktig makrodata att vänta under eftermiddagen

Det är dock värt att betona dagens Non Farm Payroll-siffra från USA, som kan skapa ökad volatilitet på världens marknader. Vi vill betona den högre risken med att ta position inför denna siffra, även om just råvarumarknaderna i regel inte tenderar att påverkas allt för mycket.

World Capital Markets

Denna analys är framtagen av analys- och tradingtjänsten World Capital Markets. Som första aktör i Sverige fokuserar WCM på Auktionsmarknadsanalys med tonvikt på volymomsättning. Ett koncept som blir allt mer populärt bland världens professionella traders och investerare.

Webbplats: Worldcapitalmarkets.se

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...