Spännande tradingcase i tyska DAX30 och Crude Olja

Försommaren har varit en turbulent tid på de globala världsmarknaderna och de ledande tyska DAX30-indexet har tagit stryk i samband med att Euron har återhämtat sig.  Efter några veckor med svagare marknad närmar sig priset intressanta stödzoner, som kan ge en reaktion från köpare. Samtidigt har oljan gynnats av dollar-rekylen och vi ger en långsiktig överblick av de viktigaste zonerna och mest troliga scenariona för framtiden. Volymomsättningen kan ge nya ledtrådar…

DAX30-terminen: Dagliga graf med volymprofiler (Volume Profile)

Efter en makalös uppgångssekvens på nästan 50 % från oktoberbotten 2014 till All-Time-High-toppen vid 12 430 i början av april har nu tyska DAX30-indexet börjar tveka rejält. Under vinter och vår har indexet gynnats starkt av den allt svagare Euron men har under de senaste månaderna fått se det motsatta – en successivt starkare Euro i samband med oroligheter kring Grekland har fått säljare att ta kommando.

Sentimentanalys och viktiga volymzoner

World Capital Markets gick så sent som föregående vecka ut med ett blankningscase i DAX30, med en tro på fortsatt nedsida – en target som nåddes redan under gårdagen (läs nummer här). Sentimentet är just nu svagt och i det medellånga perspektivet kan vi se att en fallande kanal börjar ta form i prisgrafen.

Den längre, så kallade primärtrenden, får dock fortfarande betraktas som uppåtriktad. Detta i kombination med att priset börjar bli översålt och att intressanta stödzoner nu närmar sig lägre, ger oss åtminstone bra underlag för en uppstuds – intressant nog att agera på för en mer aktiv trader (se pilar graf). Vi tar i så fall sikte på de röda motståndszonerna ovanför värde, i regionen 11 700-900 som lämpliga målområden.

Vad krävs för att bli mer långsiktigt positiva?

Eftersom vi nu faktiskt ser acceptans av lägre priser, då marknaden bygger nytt värderange under det tidigare (se blå profiler graf) bör vi definitivt ta fortsatta säljsignaler på fullaste allvar. En etablering under stöd och tidigare lågpunkter, runt 11 000 vore väldigt bearish och något som kan trigga för mer nedsida.

Om köpare å andra sidan orkar lyfta vid stödzoner och i synnerhet om vi får se en högre botten etablera sig, har vi en första signal på sentimentskifte. För att vi ska våga bli långsiktigt mer positiva krävs dock att tidigare toppar kring 11 935 tas ut med kraft och att köpare lyckas hålla upp över. Det bör kunna ge nya lyft upp mot tidigare All-Time-High.

Handelsinstrument från Commerzbank

Nedan listar vi förslag på börshandlade produkter (ETP:er) för exponering mot DAX30 och Crude Olja (WTI). Produkterna representerar endast förslag och det finns fler typer av produkter och varierande hävstänger att tillgå. Försäkra dig om att du fullt ut förstår riskerna med en investering i nedanstående instrument.

DAX30

Mini future vid tro på uppgång: B LONGDAX ME CBK
Mini future vid tro på nedgång: B SHRTDAX MS CBK

Crude Olja (WTI)

BULL-certifikat vid tro på uppgång: BULL WTI X4 C
BEAR-certifikat vid tro på nedgång: BEAR WTI X4 C

Besök Commerzbanks hemsida för mer information.

Termin för Crude Olja: Veckografen ger oss volymbaserade nyckelzoner för framtiden

Efter en brutal nedgångsvåg under hela 2014, när priset på olja gick ner med över 60 procent, har vi nu sett en möjlig lokal botten. Efter en kort sidledes fas, där vi tekniskt fick se något som liknar en dubbelbotten, har nu priset på Crude Olja stigit med över 40 procent – är det dags att tala om en långsiktig botten?

Sentimentanalys och viktiga volymzoner

Om vi studerar veckografen kan vi tydligt se att priset just nu sitter fast i ett mindre range, mellan två större volymbulor. Kortsiktigt har köpare momentum och dominerar, men för tro på mer uppsida framgent måste de orka forcera de viktiga motståndszonerna i intervallet 63-66 usd/fat. Ett brott av dessa zoner, gärna med stängning ovanför bör kunna trigga för uppsida mot tidigare lågpunkter, först upp mot 70 och sen vidare mot 75-80 usd/fat.

Vårt alternativscenario är att säljare forcerar stödzoner kring 54-57 usd/fat och börjar hålla under dessa. Vi ett sådant scenario ökar risken för nya lågpunkter och vi kommer vara väldigt försiktiga med köpsetuper och istället utvärdera blankningscase (se pilar graf).

Om World Capital Markets

Denna analys är framtagen av analys- och tradingtjänsten World Capital Markets. Som första aktör i Sverige fokuserar WCM på Auktionsmarknadsanalys med tonvikt på volymomsättning. Ett koncept som blir allt mer populärt bland världens professionella traders och investerare.

För mer information vänligen besök Worldcapitalmarkets.se

Senaste artiklarna från samma kategori
VÅRA SENASTE ARTIKLAR & REPORTAGE »

Aktiv börshandel

ETP-skola

ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad ol...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Minifutures

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Aktiv börshandel

ETP-skola - Bull & Bear

Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade pro...

Robothandel

Fusion MultiStrategy

Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner t...

Aktiv börshandel

ETP Link - Revolutionerande verktyg

ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för at...

Småbolag

A1M Pharma - På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1

Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som till...

Teknisk analys

Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!

Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efte...

MEST LÄSTA »

Teknisk analys

Blanka aldrig på en onsdag 

Börshandlat fortsätter publicera forskningsartiklar inom teknisk analys i allmän...

Småbolag

Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive

NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemission med företräde för aktieägarn...

Aktiv börshandel

Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration

Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigelanseringen av börshandlade p...