Ser utskicket konstigt ut? Klicka här för att öppna det i din webbläsare.
Februari 2016
BEAR MARKET – Stockpicking, nya marknader eller ETP:er krävs för absolut avkastning
Bäste läsare,

Den stora björnen har hållit Stockholmsbörsen och flera av världens tyngre börsindex i sitt grepp sedan april 2015. Hos en känd investerare på Twitter kunde vi nyligen läsa att sökintresset för ordet "BEAR TREND" enligt Google nu är på samma nivå som under januari 2008.

Bolagsrapporterna har överlag varit ok, men flera fina bolag har ändå straffats på grund av försiktiga framtidsprognoser i kombination med ett överlag surt börssentiment. I tider som dessa, med obefintliga räntor och svag börsutveckling, får man se sig om för möjligheter till absolut avkastning.

"Stockpicking" blir desto viktigare och i dagens upplaga av Månadsbrevet belyser vi därför bland annat Redsense Medical - ett mindre bolag som låg högt bland vinnarna 2015 och dessutom spöar index mest hästlängder hittills i år.

Börshandlade produkter, ETP:er, blir också allt vanligare då de ger investerare och traders access till nya marknader och där man dessutom kan tjäna pengar på såväl upp- som nedgång – en bra komponent för de aktörer som söker avkastning även i detta sentiment. Nedan finner ni färska analyser för Koppar och Guld!

För de som vill lära sig mer om ETP:er vill vi också slå ett slag för de Commerzbank-arrangerade BEST FEST!-eventen – nu med endast ett fåtal platser kvar (klicka här för anmälan) – samt "BNP Paribas Goes North" som du kan läsa mer om nedan.

Trevlig läsning önskar Börshandlats redaktion

 
 
 
OMXS30 - Hur stor är fallhöjden?
Teknisk analys: Stockholmsbörsen toppade under perioden mars-maj 2015 och sedan dess har björnen slagit till med full brutalitet. Många är de som blivit tagna på sängen och tappat kontrollen över nedgångens styrka och omfattning. Idag granskar Börshandlat hur omfattande nedgången varit och hur stor fallhöjd som finns kvar efter den sämsta starten av ett nytt börsår i mannaminne!
 
 
Teknisk djupdykning i fenomenet "månadseffekten" (Turn of Month)
Teknisk analys: Den välkända månadsskifteseffekten är en populär metod att skaffa sig en statistisk fördel mot marknaden och har länge använts av placerare och traders. Börshandlat har undersökt hur bra den egentligen har fungerat historiskt och framförallt, hur den kan förbättras avsevärt!
 
 
Redsense Medical - Vägen öppen till gigantisk marknad, vad säger den tekniska analysen?
Småbolag: Medicinteknikbolaget Redsense Medical fortsätter, trots en fenomenal uppvärdering under de senaste månaderna, att handlas på höga kursnivåer. Positiva analyser av Redsense och dess potential har inneburit att aktiens attraktivitet skjutit i höjden - detta även om faser av avvaktande beteende hos investerarna periodvis präglar handeln. En undersökning genomförd av Börshandlat visar nu att en stor del av investerarkollektivet med intresse för Life Science sitter med hanen spänd, beredda att agera på nya triggers. Idag bjuder vi på en färsk teknisk analys av aktien.
 
 
NeuroVive Pharmaceutical
Stark inledning av året
Klicka här för att läsa analysen
 
 
Världsmarknader januari
Index +/- % Senast
OMXS30 -2,0 1330,17
OBX -0,4 496,43
Dow Jones -2,9 16416,58
NASDAQ 100 -6,1 4167,77
FTSE -1,1 FTSE
DAX -6,1 9375,8
GOLD (USD/OZ) 4,1 1155,05
SILV (USD/OZ) 3,1 14,80
BRENTOLJA (USD/fat) 1,2 34,01
 
Börsvinnare / förlorare januari
Index +/- % Senast
STWK 145,0 0,10
CEFO 106,0 0,10
FOUT 88,9 1,70
FRIMAN 55,7 0,22
ENVI B 50,7 7,40
 
FXI -66,8 4,09
MORE -45,9 0,49
OPTI -34,8 33,60
QLRO -34,3 6,85
SDET -33,2 0,82
 
 
 
BNP Paribas Goes North!
Eventinbjudan: BNP Paribas, en av marknadens största leverantörer av Minifuturer samt en av de ledande spelarna inom börshandlade produkter, inleder inom kort en nordlig turné. De tre städerna Umeå, Kiruna och Luleå får besök av BNP som kommer att berätta allt om börshandlade produkter. Eventdeltagarna i Umeå och Luleå får också ta del av gästföreläsaren Lars Hansson, en av entreprenörerna och tradingmentorerna bakom webbsidan Minbors.se och supersuccén ST3 – Swedish Turtle Trading Team!
 
 
Guld och Koppar i spännande tekniska setuper
Råvaror: När sentimentet på börsen är svagt och det är svårt att finna avkastning vid traditionell fond- och aktiehandel kan man behöva söka sig till nya marknader och nya typer av handelsinstrument.Med börshandlade produkter, även kallat ETP:er, spelar inte marknadens riktning någon roll då man kan tjäna pengar oavsett om det går upp- eller ner. I dagens analys kollar World Capital Markets närmre på Guld- och Kopparpriset, som båda kan erbjuda möjlighet till absolut avkastning med hjälp av rätt börshandlade instrument.
 
 
Detta händer på Nordnet Live
Reportage: Den 17:e februari klockan 13:30 går årets Nordnet Live av stapeln på Stockholm Waterfront. Börshandlat tipsar om saker värda att uppmärksamma lite extra, inte minst "Drömfemman" - några av landets mest intressanta personer inom näringslivet.
 
 
Redaktionen tipsar
 
100 ggr pengarna sedan 1987 - superenkel strategi!
Vi följer upp förra numrets enormt uppskattade O…
 
Redsense Medical stiger med raketfart
Redsense Medical är bioteknikbolag som i somras n…
 
Ferrari noterat via spektakulär I.P.O - Handla via certifikat eller på börsen!
Det mest legendariska och mytomspunna av alla bilm…
 
Har du förslag på förbättringar?
Vi på Börshandlat-redaktionen vill väldigt gärna ta del av våra läsares åsikter och förslag på hur produkten kan förbättras. Har du några idéer, konstruktiv feedback eller rentav kritik är du alltid välkommen att kontakta oss på e-post:
info@borshandlat.se
 
Vill du inte ha detta nyhetsbrev?
Vi hoppas självklart att alla våra läsare vill ha detta marknadsbrev. Skulle du av någon anledning inte vilja ta emot fler utskick från oss ber vi dig att klicka på länken nedan för att avsluta din prenumeration. Vi kommer i händelse av avslutad prenumeration inte att kontakta med mer information eller partnererbjudanden.
Klicka här för att avsluta din prenumeration
 
 
Partners:
 
Dela på Twitter   Dela på Facebook
Disclaimer: Informationen i detta marknadsbrev har endast ett upplysande syfte och utgör ingen rekommendation att investera. Vi påtar oss inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller i tillförlitligheten i det publicerade materialet, varken i dess helhet eller i delar därav. Materialet får inte vidarespridas eller kopieras, maskinellt eller annorledes utan skriftligt medgivande av Börshandlat.