Ser utskicket konstigt ut? Klicka här för att öppna det i din webbläsare.
Juli 2015
Glad och solig sommar önskar Börshandlat
Bäste läsare,

Framför dig har du Börshandlats julinummer. I dessa, för många av oss påbörjade semestertider, har vi valt att publicera ett mindre nummer än vanligt där vi förutom en spännande artikel om bioteknik-fenomenet Saniona och ett ytterst värdefullt boktips (missa inte detta!) har valt att lyfta fram de artiklar som ni läsare funnit mest intressanta under det första halvåret av 2015.

Vi vill med detta utskick be att få önska er alla en solig och i alla avseenden fantastisk sommar!
 

Bästa hälsningar,
Börshandlat-redaktionen

 
 
 
SANIONA – Full fart mot gigantisk marknad
Småbolag: Detta reportage handlar om Saniona, ett synnerligen spännande bolag noterat på Aktietorget. Aktien har, fram till den allmänna rekylen i biotekniksegmentet, varit en av årets riktiga kursraketer. Med sitt forskarteam av absoluta världsklass bedriver Saniona utveckling och forskning med fokus på läkemedel i det centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar, metabola sjukdomar och smärtlind­ring. Detta är en inriktning mot jonkanalerna som är en unik proteinklass som styr nerver, muskler och är centrala för kroppens olika funktioner.
I januari 2015 genomförde Saniona en nyemission som blev kraftigt övertecknad. Detta är alltid en stark signal som brukar leda till betydande uppvärderingar på medellång till lång sikt. Detta är precis vad som har skett med Sanionas börskurs under årets första sex månader. Aktien har varit en riktig kursraket och har sedan årsskiftet avancerat med nästan 140 procent. Detta trots de senaste veckornas rekyl för bioteknikbolagen.
År 2012 köpte grundarna av Saniona ut större delar av forskningen inom NeuroSearch, där Saniona har sina rötter. I detta utköp ingick en betydande portfölj av forsknings- och läkemedelsprojekt i preklinisk fas och klinisk fas-1 samt över 15.000 kemiska substanser med ett tillhörande generiskt bibliotek. Med 15 läkemedelsprojekt i sin portfölj bedriver man egna projekt och har även väletablerade samarbeten med några av de absolut största aktörerna på läkemedelsmarknaden såsom Pfizer, Janssen och Ataxion. Dessa samarbeten är en kvalitetsstämpel av forskningen samt möjliggör att Saniona kan få löpande betalningar i form av licenser eller andra typer av milstolpar.
Framgång efter framgång
2014 präglades av ett högt tempo och man skördade framgång efter framgång. Exempelvis visade nya forskningsresultat att Sanionas Nikotinrecep¬tor-modulator potentiellt kan användas för ny behandling av demens och smärta. Under fjärde kvartalet förlängde man även samarbetet med Ataxion och 0,8 miljoner USD erhölls i form av en milstolpsbetalning. Man ingick också avtal med Syngene gällande preklinisk utveckling av AN363 där goda effektdata presenterades sedan vid konferensen i Suzhou, Kina. Efter årets utgång genomfördes en riktad företrädesemission som blev kraftigt övertecknad och tillförde bolaget 24,3 miljoner SEK.
Klicka här för att läsa hela artikeln
 
Världsmarknader juni
Index +/- % Senast
OMXS30 -5,0 1560,41
OBX -3,6 628,97
SP500 -1,8 2076,78
NASDAQ 100 -1,8 5009,21
FTSE -4,5 6605,47
DAX -2,6 11063,6
GOLD (USD/OZ) -1,8 1169,22
SILV (USD/OZ) -6,4 15,68
BRENTOLJA (USD/fat) -4,6 62,13
 
Börsvinnare / förlorare juni
Index +/- % Senast
Precise Biometrics 72,5 3,83
Geveko B 53,5 3,9
Image Systems 40,6 2,77
Anoto Group 40,1 1,03
Fingerprint Cards B 33,3 171
 
Eolus Vind B -27,6 29,6
KappAhl -26,8 28,1
Orexo -24,2 71,25
Nordic Mines -23,5 0,013
PA Resources -21,6 1,16
 
 
Redaktionen tipsar
 
Inte bara nubbe och sill som ska inhandlas till Midsommar
Jag unnar alla att äga aktier, men det är inte a…
 
NeuroVive - Fortsatt positiva framtidsutsikter trots negativt besked från pågående fas III-studie
Läkemedelsbolaget NeuroVive gick i början av jun…
 
Börsens lysande stjärna - NIBE Industrier
Ett svenskt exceptionellt framgångsrikt företag…
 
 
 
Tjäna pengar på börsen genom att läsa charts som ett proffs!
Reportage: Bygg ditt kunskapskapital med årets viktigaste bok! Efter de senaste veckornas dramatiska börs är det för de flesta av oss en skön känsla att ta steget ut i lugna sommartider. Under några vilsamma veckor kan vi samla våra intryck och reflektera över upplevelser vi haft på börsen under det första halvåret 2015.
 
 
Sommarläsning: Årets mest lästa artiklar
 
 
A1M Pharmas emission slog bioteknikrekord med 403 % teckningsgrad
Nyemissioner: Den 29 april 2015 avslutades teckningstiden i A1M Pharmas företrädesemission och vi kan konstatera att intresset för Bioteknikbolaget varit minst sagt extremt. Med en teckningsgrad om ca 403 procent är detta den näst mest övertecknade svenska emissionen genom tiderna. A1M Pharma tillförs nu cirka 31,9 MSEK efter emissionskostnader samt cirka 800 nya aktieägare. Börshandlats analytiker bedömer, i denna artikel, vad den genomförda emissionen har för betydelse för framtiden.
 
 
Saniona har mer att ge!
Småbolag: Bioteknik-bolaget Saniona genomförde i januari månad en övertecknad emission och sedan dess har aktien gått från klarhet till klarhet. I år har börskursen stigit med dryga 200 procent och under gårdagen noterade börskursen en ny All-Time-High. Mycket talkar för att årets bioteknikraket har mer att ge. Idag bjuder vi på en presentation och en Teknisk analys av trendstarka Saniona.
 
 
Placeraren "Kavastu" har utklassat index med i snitt 27,5 % årligen sedan 2009
Reportage: Alla älskar vi framgångssagor. Nybörjaren som genom år av hårt slit och många tuffa lärdomar slutligen blivit en mästare. Arne Talving, på Twitter mer känd som Kavastu, har från 2009 tills idag överavkastat index med över 27 % årligen och kan under denna tidsperiod stoltsera med en total ackumulerad portföljavkastning på närmare 900 % (!). Detta nästan helt utan belåning och hävstångsinstrument. I en intervju med Börshandlat delar han med sig av sina erfarenheter från aktiemarknaden och motiverar också varför han nu förbereder sig på en total exit från börsen inom 2-13 månader.
 
 
Köprekommendationer för NeuroVive - tre färska analyser förebådar uppvärdering
Småbolag: NeuroVive Pharmaceutical (Small Cap) bedöms av flera analyshus vara ett företag med mycket stor potential. I en artikel nyligen publicerad i Investerarbrevet lyftes NeuroVive fram, av en oberoende analytiker, som ett av bioteknik-segmentets absolut mest spännande företag. Idag blir det lite av en analyskavalkad då inte mindre än tre positiva analyser har släppts på kort tid. Du finner länkar till samtliga tre analyser i denna artikel.
 
 
CocoAkvo - tre starka trender möts i ett spännande noterat tillväxtbolag
Reportage: CocoAkvo producerar och säljer ett ekologiskt kokosvatten och du finner idag produkten i flera svenska ICA-butiker och hos Life-kedjan. Bolaget har en aktie som idag är noterad på den Londonbaserade börsen GXG Markets. CocoAkvo är enligt Börshandlat ett mycket spännande företag eftersom dess strategi innebär att man drar nytta av tre starka trender.
 
 
A1M Pharma krossar motstånd – upptrenden har bara börjat
Småbolag: I februari månads utgåva av Börshandlat gick vi ut med vår första fundamentala analys av bioteknikbolaget A1M Pharma (Aktietorget) . Vår rekommendation blev att köpa aktien inför en förväntad resa mot betydligt högre kursnivåer. När vi genomförde vår volatilitetsanalys blev slutsatsen att aktien hade en uppsida om flera hundra procent.
 
 
Har du förslag på förbättringar?
Vi på Börshandlat-redaktionen vill väldigt gärna ta del av våra läsares åsikter och förslag på hur produkten kan förbättras. Har du några idéer, konstruktiv feedback eller rentav kritik är du alltid välkommen att kontakta oss på e-post:
info@borshandlat.se
 
Vill du inte ha detta nyhetsbrev?
Vi hoppas självklart att alla våra läsare vill ha detta marknadsbrev. Skulle du av någon anledning inte vilja ta emot fler utskick från oss ber vi dig att klicka på länken nedan för att avsluta din prenumeration. Vi kommer i händelse av avslutad prenumeration inte att kontakta med mer information eller partnererbjudanden.
Klicka här för att avsluta din prenumeration
 
 
Partners:
 
Dela på Twitter   Dela på Facebook
Disclaimer: Informationen i detta marknadsbrev har endast ett upplysande syfte och utgör ingen rekommendation att investera. Vi påtar oss inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller i tillförlitligheten i det publicerade materialet, varken i dess helhet eller i delar därav. Materialet får inte vidarespridas eller kopieras, maskinellt eller annorledes utan skriftligt medgivande av Börshandlat.