Ser utskicket konstigt ut? Klicka här för att öppna det i din webbläsare.
Juni 2015
Reportage om BEST FEST! och Teknisk analys av Markaryds börsraket...
Bäste läsare,

Maj blev ur många aspekter en händelserik börsmånad. OMXS30-indexet genomgick en återhämtningsfas där 14 av 16 dagar visade positiv dagsavkastning. De senaste dagarna har säljarna emellertid kommit tillbaka med besked och frågan är om vi nu kommer att få uppleva det vi sett så många gånger förr, en riktig svag börs fram till midsommar?

Under maj var det dags för BEST FEST! – ett trading- och investerarevent som arrangerades av Tysklands ledande emittent: Commerzbank med partners. Missa inte reportaget om denna spektakulära händelse som drog fulla hus i både Stockholm och Göteborg!

Vi bjuder i detta nummer även på Volume Profile-baserade analyser på DAX30 och Crude Olja från analyshuset World Capital Markets samt en artikel om NeuroVive som trots negativt besked gällande sin FAS III-studie nu kan ligga i zonen för skarpt köpläge. Vi tittar också på superföretaget NIBE som trots en fenomenal resa på börsen har potential att stiga ännu högre!

Med dessa ord ber vi att få önska er prenumeranter en fortsatt trevlig junimånad!

 
 
 
NeuroVive - Fortsatt positiva framtidsutsikter trots negativt besked från pågående fas III-studie
Small Cap: Läkemedelsbolaget NeuroVive gick i början av juni ut med ett pressmeddelande om att det primära effektmåttet för en pågående fas III-studie med läkemedelskandidaten CicloMulsion® för behandling av reperfusionsskada efter hjärtinfarkt och ballongsprängning inte uppnåtts. Företagets vd Mikael Brönnegård är dock fortsatt positiv inför det fullständiga resultatet från studien som väntas under det tredje kvartalet och den fortsatta utvecklingen av bolagets breda projektportfölj.
Enligt Börshandlats fundamentala analys kombinerat med vår unika volatilitetsvärdering menar vi att måndagens kursnedgång inte kan betecknas som annat än en överreaktion från en överraskad marknad. Det ironiska i det negativa beskedet gällande fas III-studien är att NeuroVive ett par dagar senare är en mer köpvärd aktie än den var för tre dagar sedan. Återhämtningen har börjat och efter sin senaste botten har börskursen nu klättrat med dryga 70 procent!
 
 
Börsens lysande stjärna - NIBE Industrier
Large Cap: Ett svenskt exceptionellt framgångsrikt företag är på väg mot en världsledande position inom värmepumpar. Det småländska Markarydbaserade företaget tar just nu Stockholmsbörsen och världen med storm. Luta er tillbaka och njut över dagens chart. Aktien har nämligen enligt Börshandlat mer att ge på både kort och lång sikt.
 
 
NGM prisades på Nordic Structured Products & Derivatives Awards
Reportage: NGM tilldelades det nordiska priset Best Educational Initiative för sina utbildningar inom strukturerade produkter. NGM tog emot priset på Nordic Structured Products & Derivatives Conference 2015, som arrangerades på Grand Hotel i Stockholm i torsdags (28 maj).
 
Marknadskrönika
Inte bara nubbe och sill som ska inhandlas till Midsommar
Arne "Kavastu" Talving
Privat investerare
 
Världsmarknader maj
Index +/- % Senast
OMXS30 0,0 1635,51
OBX 20,9 589,06
SP500 1,2 2109,60
NASDAQ 100 2,3 4508,89
FTSE -1,4 6914,37
DAX -1,0 11300,3
GOLD (USD/OZ) 1,2 1189,75
SILV (USD/OZ) 3,5 16,69
BRENTOLJA (USD/fat) -2,3 65,05
 
Börsvinnare / förlorare maj
Index +/- % Senast
FING B 91,8 123,00
PREC 81,2 2,13
PAR 65,7 1,16
PART 58,5 34,70
CONS B 108,3 51,4
 
BEGR -46,0 1,90
NVP -43,6 28,5
NOMI -43,3 0,02
EKTA B -32,0 53,95
ENRO -20,6 1,36
 
 
Redaktionen tipsar
 
A1M Pharmas emission slog bioteknikrekord med 403 % teckningsgrad
Den 29 april 2015 avslutades teckningstiden i A1M…
 
Saniona har mer att ge!
Bioteknik-bolaget Saniona genomförde i januari...
 
CocoAkvo avser ansöka om notering på NGM Nordic MTF
Börshandlat publicerade för två månader sedan…
 
Börspodden – Möt hedgefondförvaltaren Mikael Syding
Poddcasten slog igenom hårt för några år sedan…
 
 
 
Succé för BEST FEST! med Commerzbank, "KAVASTU", Nordnet och Autostock!
Reportage: Två soliga kvällar i maj var det premiär för BEST FEST! – ett exklusivt investerar- och tradingevent arrangerat av Commerzbank med partners. Den 20:e maj hölls det första eventet på hotell Sheraton i Stockholm och dagen därpå gästades Göteborg där arrangemanget hölls på Elite Park Avenue. Börshandlat kan berätta om två magiska kvällar som gav åhörarna nya värdefulla börskunskaper och ett mycket trevligt börsmingel.
 
 
Spännande tradingcase i tyska DAX30 och Crude Olja
Teknisk analys: Försommaren har varit en turbulent tid på de globala världsmarknaderna och de ledande tyska DAX30-indexet har tagit stryk i samband med att Euron har återhämtat sig.Efter några veckor med svagare marknad närmar sig priset intressanta stödzoner, som kan ge en reaktion från köpare. Samtidigt har oljan gynnats av dollar-rekylen och vi ger en långsiktig överblick av de viktigaste zonerna och mest troliga scenariona för framtiden. Volymomsättningen kan ge nya ledtrådar...
 
 
OMXS30 - Teknisk analys
Teknisk analys: Efter All-Time-High-toppen i april (1720) påbörjade OMXS30 en dramatisk nedgångsfas som varande under sju handelsdagar. Under den sjunde dagen av kursnedgång vände dock sentimentet till positivt och en upprekyl över 15 handelsdagar infann sig därefter. Stigningen blev starkare än vad många hade räknat med och OMXS30 mäktade med att passera sitt Fibonacci-baserade motstånd vid 1660 för att slutligen toppa vid 1670.
 
 
Har du förslag på förbättringar?
Vi på Börshandlat-redaktionen vill väldigt gärna ta del av våra läsares åsikter och förslag på hur produkten kan förbättras. Har du några idéer, konstruktiv feedback eller rentav kritik är du alltid välkommen att kontakta oss på e-post:
info@borshandlat.se
 
Vill du inte ha detta nyhetsbrev?
Vi hoppas självklart att alla våra läsare vill ha detta marknadsbrev. Skulle du av någon anledning inte vilja ta emot fler utskick från oss ber vi dig att klicka på länken nedan för att avsluta din prenumeration. Vi kommer i händelse av avslutad prenumeration inte att kontakta med mer information eller partnererbjudanden.
Klicka här för att avsluta din prenumeration
 
 
Partners:
 
Dela på Twitter   Dela på Facebook
Disclaimer: Informationen i detta marknadsbrev har endast ett upplysande syfte och utgör ingen rekommendation att investera. Vi påtar oss inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller i tillförlitligheten i det publicerade materialet, varken i dess helhet eller i delar därav. Materialet får inte vidarespridas eller kopieras, maskinellt eller annorledes utan skriftligt medgivande av Börshandlat.