I denna majutgåva av Börshandlat bjuder vi på en ETP-special - ett starkt fokus på börshandlade produkter (Exchange Traded Products). Kunskap är nyckeln till framgångsrika investeringar och av detta får du mycket i dagens nummer! Du finner nedan en Minifutureskola, en BULL & BEAR-skola, massor av information och användbara verktyg för lyckad handel med just ETP:er.
Ser utskicket konstigt ut? Klicka här för att öppna det i din webbläsare.
Maj 2016
Extra fokus på börshandlade produkter samt en spännande emissionsintervju
Bäste läsare,

I denna majutgåva av Börshandlat bjuder vi på en ETP-special - ett starkt fokus på börshandlade produkter (Exchange Traded Products). Kunskap är nyckeln till framgångsrika investeringar och av detta får du mycket i dagens nummer! Du finner nedan en Minifutureskola, en BULL & BEAR-skola, massor av information och användbara verktyg för lyckad handel med just ETP:er.

Som en extra bonus bjuder vi på en intervju med Tomas Eriksson, VD för A1M Pharma som genomför en nyemission och en färsk analys från World Capital Markets!

Trevlig läsning önskar vi på Börshandlat-redaktionen

 
 
 
ETP-skola
Aktiv börshandel: ETP står för Exchange Traded Product, och är ett samlingsnamn för en lång rad olika typer av hävstångsprodukter. Handeln i hävstångsinstrument ökar dramatiskt i Sverige. Dessvärre har inte kunskapsnivån ökat lika snabbt, och vi ser alltför ofta exempel på handel där fel instrument valts för "uppdraget". Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade produkter. Med ETP-skolan försöker vi därför sprida lite ljus över hur de vanligaste instrumenten fungerar.
 
 
ETP-skola – Minifutures
Aktiv börshandel: Många tycker helt enkelt att det verkar krångligt och svårt med börshandlade produkter. Med ETP-skolan vill vi därför sprida lite ljus över hur de vanligaste instrumenten fungerar. Det lönar sig att läsa på lite om instrumenten och hur de fungerar!
 
 
ETP-skola – Bull & Bear
Aktiv börshandel: Bull och Bear-certifikat är kanske det mest populära sättet att handla olika tillgångar med utväxling idag. I den här artikeln belyser vi de vanligaste fällorna många går i när man handlar Bull och Bear-certifikat.
 
Världsmarknader maj
Index +/- % Senast
OMXS30 -1,8 1364,82
OBX 2,6 552,21
Dow Jones -1,6 17706,05
NASDAQ 100 -0,1 4444,30
FTSE -0,8 6257,70
DAX -1,0 10183,71
GOLD (USD/OZ) -1,7 1220,64
SILV (USD/OZ) -5,2 16,20
BRENTOLJA (USD/fat) 7,4 49,05
 
Börsvinnare / förlorare maj
Index +/- % Senast
EASY B 236,8 12,80
ABI 149,5 24,70
PREC 69,1 3,78
IMINT 66,1 49,50
EVERY 55,6 1,40
 
VRG B -75,6 1,28
IFOX -44,1 3,80
HQ -34,8 0,60
ZENZIP -34,4 8,95
SDET -32,1 1,10
 
 
Redaktionen tipsar
 
Blanka aldrig på en onsdag
Börshandlat fortsätter publicera forskningsartik…
 
Börshandlat släpper ny kvartalsanalys för NeuroVive
NeuroVive Pharmaceutical genomför nu en nyemissio…
 
Handla ett av marknadens största utbud av börshandlade produkter med full Nordnet-integration
Den Schweiziska banken VONTOBEL har sedan Sverigel…
 
 
 
Fusion MultiStrategy
Robothandel: Autostock har som ledande aktör inom automatisk börshandel för privatpersioner tagit utvecklingen av enkla men effektiva handelsstrategier till en ny nivå med Fusion MultiStrategy.
 
 
ETP Link – Revolutionerande verktyg
Aktiv börshandel: ETP Link är ett nytt effektivt hjälpmedel i AutoTrader som du kan använda för att enkelt replikera en fiktiv aktieposition i en skarp position i utvalda minifutures. Tanken är att man kan analysera och handla sina aktier som vanligt - men på ett fiktivt konto - och låta ETP Link replikera positionen på ett skarpt Nordnetkonto med utvalda minifutures.
 
 
A1M Pharma – På väg från Pre-klinisk fas till FAS 1
Småbolag: Läkemedelsbolaget A1M Pharma genomför nu en fullt garanterad nyemission som tillför bolaget 43,7 miljoner kronor. Teckningsperioden är 19 maj – 2 juni. Pengarna kommer att användas för att skala upp läkemedelstillverkningen och är ett steg på vägen mot kliniska studier inom havandeskapsförgiftning. Börshandlat passar på att ställa några frågor till bolaget VD, Tomas Eriksson.
 
 
Guldpriset faller tillbaka på stigande börs – Stödzoner att ha under uppsikt!
Teknisk analys: Guld har under året kommit tillbaka som ett hett debatterat tillgångsslag, efter en möjlig bottenformation runt årsskiftet. Många spekulerar i att 2016 kan bli året då ädelmetallen gör storslagen revansch, efter flera år i fallande trend. Med en uppgång på ca 20-25 procent under 2016 ser vi nu att priset faller tillbaka, delvis triggat av de senaste dagarnas börshausse. Vi kollar Guldgrafen och belyser de stödzoner som kan bli aktuella för ett nytt köpläge.
 
 
Har du förslag på förbättringar?
Vi på Börshandlat-redaktionen vill väldigt gärna ta del av våra läsares åsikter och förslag på hur produkten kan förbättras. Har du några idéer, konstruktiv feedback eller rentav kritik är du alltid välkommen att kontakta oss på e-post:
info@borshandlat.se
 
Vill du inte ha detta nyhetsbrev?
Vi hoppas självklart att alla våra läsare vill ha detta marknadsbrev. Skulle du av någon anledning inte vilja ta emot fler utskick från oss ber vi dig att klicka på länken nedan för att avsluta din prenumeration. Vi kommer i händelse av avslutad prenumeration inte att kontakta med mer information eller partnererbjudanden.
Klicka här för att avsluta din prenumeration
 
 
Partners:
 
Dela på Twitter   Dela på Facebook
Disclaimer: Informationen i detta marknadsbrev har endast ett upplysande syfte och utgör ingen rekommendation att investera. Vi påtar oss inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller i tillförlitligheten i det publicerade materialet, varken i dess helhet eller i delar därav. Materialet får inte vidarespridas eller kopieras, maskinellt eller annorledes utan skriftligt medgivande av Börshandlat.