Ser utskicket konstigt ut? Klicka här för att öppna det i din webbläsare.
November 2015
En ny biotech-kursraket har lämnat startrampen
Bäste läsare,

Oktober månad blev inte oväntat volatil vilket är helt i linje med börsens normala beteende under denna säsong. Vi har framförallt fått se en fastighetssektor som präglats av ett sällan skådat köptryck. Värderingarna har rusat i bolag som Wihlborgs, Wallenstam, Balder och Lundbergs varav flera har slagit nya kursrekord. Trendstyrkan är just nu enorm och faktum är att ingenting tyder på en vändning söderut under Q4. Risken har emellertid ökat i takt med att börskurserna rört sig norrut med raketfart.

Bland andra aktier som handlats till nya rekordkurser är Unibet och NIBE Industrier. I fallet NIBE vill vi gratulera er som tog till er av vår bedömning tidigare i år och köpte aktien. Markarydsbolaget är och förblir en stigande stjärna som i framtiden kommer att handlas på högre nivåer än idag!

Apropå rekommendationer och analyser vill vi också uppmärksamma förra månadens analys från vår analyspartner World Capital Markets som levererade ett strålande blankningscase för valutacrossen EUR/USD. Nedan följer en uppdatering och en ny spännande affärsmöjlighet för valutaparet – handelscase som lämpar sig utmärkt för handel med Commerzbanks Mini Futures BEST eller Bull- & bear-certifikat.

I dagens nummer kan du för övrigt läsa om hur det gick i NGM:s Investerar-SM, en spektakulär börsintroduktion av Ferrari och om en ny kursraket som lämnat startrampen!

Med dessa ord ber vi att få önska er prenumeranter en trevlig läsning och en fortsatt spännande börshöst!

 
 
 
Ferrari noterat via spektakulär I.P.O. - Handla via certifikat eller på börsen!
Aktiv börshandel: Det mest legendariska och mytomspunna av alla bilmärken noterades nyligen på New York-börsen. Den mest spektakulära börsintroduktionen sedan Alibaba var därmed ett faktum. Vi talar om Ferrari - enligt många den aktör som har tillverkat världens genom tidernas vackraste och bästa sportbilar. De många segrarna på F1-banorna har givetvis bidragit till Ferraris extrema status som ohotad etta i sportbilarnas värld och även i den inledande handeln på börsen blev Ferrari en!
 
 
Redsense Medical stiger med raketfart
Småbolag: Redsense Medical är bioteknikbolag som i somras noterades på marknadsplatsen Aktietorget. Emissionen, som skedde i samband med börsnoteringen, blev övertecknad och tillförde bolaget 11 miljoner kronor. Efter att aktien under en tid ha kämpat med att ta sig förbi intervallet 5-6 kronor har Redsense nu lämnat startrampen och stiger som en av marknadens nu hetaste raketer! Börshandlat tittar idag på aktiens prisutveckling och resonerar kring uppgången.
 
 
 
BNP Paribas bjuder in till COURTAGEFRI HANDEL med NORDNET
FREETRADE: Från och med den 2 november handlar du BNP Paribas Mini Futures, Unlimited Turbos, Turbowarranter och Bull- & Bear-certifikat courtagefritt om du är Nordnet-kund! Erbjudandet gäller positioner vars värde överstiger 1000 kronor.
För att finna respektive produkt - klicka på länkarna nedan!
Mini Futures
Unlimited Turbos
Bull- & Bear-certifikat
Turbowarranter
 
 
Aktietidning och aktieskola helt gratis!
Aktiecase: Stockpicker ger dig en månad (värde 690 kr) av aktietidningen Newsletter helt gratis och utan förpliktelser. Stockpicker Newsletter innehåller exempelvis referensportföljen som avkastat +5282% (index samtidigt +167%) sedan start.
Klicka här så kan du också få en Aktieskola (värde 490 kr) kostnadsfritt!
 
 
 
 
Världsmarknader oktober
Index +/- % Senast
OMXS30 6,5 1505,06
OBX 7,0 622,28
NASDAQ 100 8,6 5111,87
SP500 7,5 2098,26
FTSE 1,0 6363,15
DAX 14,4 10913,5
GOLD (USD/OZ) -1,1 1125,06
SILV (USD/OZ) 0,2 15,27
BRENTOLJA (USD/fat) 2,0 48,92
 
Börsvinnare / förlorare oktober
Index +/- % Senast
ENRO 68,3 1,31
FING B 67,3 477,5
PREC 61,6 7,95
TOBII 61,0 75,5
OP 53,5 5,45
 
NOMI -61,7 0,3
ENDO -21,8 0,26
OASM -20,7 12,1
PAR -19,4 0,32
QLRO -13,2 8,9
 
 
 
Nyemission i TargetEveryOne för att finansiera ViaNett-förvärvet
Nyemissioner: TargetEveryOne hjälper företag att bygga bättre mobila kundrelationer och öka försäljningen med en användarvänlig och effektiv molntjänst för mobil marknadsföring. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Sweden (TEONE). Några av TargetEveryOnes kunder är Nespresso, Rädda Barnen, Norwegian, Glitter och Läkare utan gränser. Under november genomför TargetEveryOne en företrädesemission i syfte att finansiera förvärvet av en majoritetspost i det norska SMS-bolaget ViaNett.
 
 
BioStock intervjuar Tomas Eriksson och Martin Austin från A1M Pharma
Småbolag: Idag bjuder Börshandlat sina läsare på två spännande telefonintervjuer med representanter från A1M Pharma, framtaget av analyshuset BioStock. Tomas Eriksson, bolagets VD och Martin Austin, bolagets Business Development Manager, berättar lite mer om det avtal om forskningssamarbete man tecknat med Fred Hutchinson Cancer Research Center i Seattle.Om detta och mycket mer kan du läsa/höra på i dagens artikel.
 
 
Köpläge i valutaparet EUR/USD?
Teknisk analys: I förra Månadsbrevet (14:e oktober) publicerade vi en analys av valutaparet EUR/USD med rubriken "EUR/USD möter starka motstånd högre" och ett intressant swing-scenario för blankning. Redan dagen efter tvärvände priset ner efter att ha tangerat våra nyckelmotstånd och veckan efter fick vi lite extra draghjälp av Mr. Draghi som fick euron att bokstavligen slaktas.
Priset har nu kommit ner rejält med fin vinst för de som valde att agera på caset med hjälp av presenterade Bear-certifikat eller Mini Futures BEST från Commerzbank. Vi vänder nu på steken och ser ett möjligt köpläge i valutaparet då priset nu närmar sig intressanta stödzoner där köpare bör finnas. Mer om detta finner ni i dagens analys från World Capital Markets.
 
 
Rafflande slutstrid när vinnaren av Investerar-SM 2015 korades
Reportage: Sveriges mest spektakulära börstävling, Investerar-SM 2015, är nu avgjord. Tävlingen, som arrangeras av Nordens ledande derivatbörs Nordic Growth Market (NGM), blev en rafflande kamp där utgången av tävlingen var oviss intill de sista timmarna trots att den högintensiva handeln pågått under tre veckor.
I denna artikel läser du om vilka tillgångar som lockade de tävlande och även intervjun med segraren som nu får mottaga förstapriset, guldtackan som skänkts av Commerzbank - en av marknadens ledande emittenter av börshandlade produkter!
 
 
Redaktionen tipsar
 
När kommer vändningen på börsen?
Det cirkulerar ett stort antal börsanalyser just…
 
EUR/USD möter starka motstånd högre
Mot bakgrund av Fed:s hittills uteblivna räntehö…
 
Ny succé för fullsatt BEST FEST! 2.0
Under två dagar i början av oktober gick BEST FE…
 
Har du förslag på förbättringar?
Vi på Börshandlat-redaktionen vill väldigt gärna ta del av våra läsares åsikter och förslag på hur produkten kan förbättras. Har du några idéer, konstruktiv feedback eller rentav kritik är du alltid välkommen att kontakta oss på e-post:
info@borshandlat.se
 
Vill du inte ha detta nyhetsbrev?
Vi hoppas självklart att alla våra läsare vill ha detta marknadsbrev. Skulle du av någon anledning inte vilja ta emot fler utskick från oss ber vi dig att klicka på länken nedan för att avsluta din prenumeration. Vi kommer i händelse av avslutad prenumeration inte att kontakta med mer information eller partnererbjudanden.
Klicka här för att avsluta din prenumeration
 
 
Partners:
 
Dela på Twitter   Dela på Facebook
Disclaimer: Informationen i detta marknadsbrev har endast ett upplysande syfte och utgör ingen rekommendation att investera. Vi påtar oss inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller i tillförlitligheten i det publicerade materialet, varken i dess helhet eller i delar därav. Materialet får inte vidarespridas eller kopieras, maskinellt eller annorledes utan skriftligt medgivande av Börshandlat.