Ser utskicket konstigt ut? Klicka här för att öppna det i din webbläsare.
Oktober 2015
Rapportfloden väntas bli viktig vägvisande faktor för resterande delen av börsåret 2015
Bäste läsare,

Stockholmsbörsen gick inte helt oväntat ned i september och som vi flaggade för var nedsidan betydande när årets sämsta börsmånad äntrades i det marknadsklimat som kallas BEAR MARKET. Som lägst noterades OMXS30 131,8 punkter eller närmare 8,8 procent lägre än månadsskiftesnivån. Vi är nu inne i oktober som är årets mest volatila börsmånad och flera av de större aktierna har vänt upp och återhämtat förlorad mark även om dess längre trender överlag är att betrakta som fallande.

Den kommande rapportfloden väntas nu bli en viktig vägvisande faktor för börstrenden under resterande delen av årets fjärde kvartal. Flera av jättarna inom industri och verkstad såsom Volvo Electrolux och SKF har fallit hårt sedan den senaste rapportperioden. Frågan är om en återhämtningsfas väntar eller om den etablerade nedtrenden på börsen åter tar överhanden? Vi väntar med spänning på storbolagens siffror samtidigt som vi inte kan låta bli att fundera över om Fingerprint kommer att fortsätta leverera nya kursrekord framöver (bra utfall på vår analys från föregående månad). Efter den senaste delårsrapporten har detta börsfenomen klättrat med dryga 480 procent!

Idag bjuder vi på en blandad kompott av extra djupgående och avancerad OMXS30-analys, VD-intervju med C Security Systems, småbolagsuppslag och även på ett reportage om en ny megasuccé för ETP-eventet BEST FEST! 2.0 som nyligen arrangerades av Commerzbank och Börshandlat!

Trevlig läsning önskar vi på redaktionen

 
 
 
Ny succé för fullsatt BEST FEST! 2.0
Reportage: Under två dagar i början av oktober gick BEST FEST! 2.0 av stapeln i Stockholm och Göteborg. Den populära börsträffen besöktes av inte mindre än 280 personer totalt, och deltagarna fick väldigt många matnyttiga tips och analyser med sig hem.
 
 
När kommer vändningen på börsen?
Teknisk analys: Det cirkulerar ett stort antal börsanalyser just nu, alla med olika slutsatser och prognoser om den fortsatta utvecklingen. Många frågar sig vart börsen är på väg, och hur vet vi när vändningen är här? Vi har tagit ett nytt grepp och hittat ett intressant samband mellan börspanik och köplägen.
 
 
Investerar-SM, veckans första raket korad och Börshandlats syn på börshandlade produkter
Investerar-SM är i full gång. Den tre veckor långa tävlingen, där tusentals investerare gör upp om den av Commerzbank sponsrade guldtackan, bjuder på rafflande dramatik. NGM har nu korat vinnaren av den första "Veckans raket" som blev tävlingsdeltagaren "SELMA". SELMA berättar i veckans intervju om sin investeringsstrategi som på bara en vecka resulterat i närmare 300 procents avkastning.
I denna artikel kan du förutom ovan nämnda intervju även ta del av Börshandlats syn på börshandlade produkter och varför dessa inte alls endast är ett instrument för snabb och riskfylld trading utan en produkt för de breda massorna.
 
 
NeuroVive Pharmaceutical
Nya tag efter studiebesvikelse
Klicka här för att läsa analysen
 
 
Världsmarknader september
Index +/- % Senast
OMXS30 -5,6 1446,18
OBX 1,8 543,65
NASDAQ 100 1,0 4352,94
DOW JONES 4,3 17081,89
FTSE 3,3 6291,64
DAX -2,4 9918,43
GOLD (USD/OZ) 5,8 1173,65
SILV (USD/OZ) 11,1 16,02
BRENTOLJA (USD/fat) 5,6 49,98
 
Börsvinnare / förlorare september
Index +/- % Senast
FING B 51,9 319,00
EPIS 40,0 22,40
OP 37,8 44,30
ARCM 37,5 174,50
ORX 37,2 61,75
 
ENDO -26,8 0,30
NGQ -19,8 3,33
MOB -15,9 50,25
CONS B -15,2 76,50
RECI B -13,8 136,00
 
 
 
Fartfylld upplevelse med nya Formel 3-mästaren!
Unik chans för Börshandlats prenumeranter: Börshandlat kan idag berätta om en unik händelse i svensk motorsport och samtidigt ge våra läsare en lika unik möjlighet till årets häftigaste och mest fartfyllda upplevelse. Bli racerförare för en dag och träffa samtidigt Sveriges första Europamästare i Formel 3 - Felix Rosenqvist!
 
 
Färsk analys av lågt värderat tillväxtbolag
Småbolag: Att man som småbolagsinvesterare finner ett dokumenterat snabbväxande bolag till låg värdering hör inte till vanligheterna. Den spänning som uppstår när man hittat "rätt bolag" och en kombination av tillväxtpotential och rätt värdering på börsen är det som driver många småbolagsinvesterare i sin jakt på nästa börsraket. Möjligen är dagens analysobjekt TiksPac ett företag som bjuder på denna sällsynta kombination av låg risk och tillväxtmöjlighet.
 
 
Intervju med emissionsaktuella C Security Systems
Småbolag: Dagens intervju belyser Aktietorgsbolaget C Security Systems - ett företag specialiserat på övervakningssystem för båtmarknaden. Företaget genomför just nu en företrädesemission på 1,7 miljoner kronor och i samband med detta publicerar Börshandlat en intervju med Magnus Söderberg, VD på C Security Systems. Han förklarar i denna om företagets produkt och om varför han tycker att man skall investera i det aktuella emissionserbjudandet.
 
 
EUR/USD möter starka motstånd högre
Teknisk analys: Mot bakgrund av Fed:s hittills uteblivna räntehöjning har dollarn försvagats mot euron och världens mest likvida valutapar, EUR/USD, söker sig åter upp mot tidigare toppar. Där möter starka motstånd som vi bevakar för säljintresse och ett möjligt case för blankning.
 
 
Redaktionen tipsar
 
Fingerprint - Teknisk analys
Fingerprint är sett till kursutveckling och hande…
 
Är du Sveriges bäste investerare? Tävla riskfritt och vinn en guldtacka!
Måndagen den 5:e oktober börjar 2015 års upplag…
 
TraderBox - Revolutionerande app från BNP Paribas
BNP Paribas har i dagarna lanserat TraderBox, mobi…
 
Har du förslag på förbättringar?
Vi på Börshandlat-redaktionen vill väldigt gärna ta del av våra läsares åsikter och förslag på hur produkten kan förbättras. Har du några idéer, konstruktiv feedback eller rentav kritik är du alltid välkommen att kontakta oss på e-post:
info@borshandlat.se
 
Vill du inte ha detta nyhetsbrev?
Vi hoppas självklart att alla våra läsare vill ha detta marknadsbrev. Skulle du av någon anledning inte vilja ta emot fler utskick från oss ber vi dig att klicka på länken nedan för att avsluta din prenumeration. Vi kommer i händelse av avslutad prenumeration inte att kontakta med mer information eller partnererbjudanden.
Klicka här för att avsluta din prenumeration
 
 
Partners:
 
Dela på Twitter   Dela på Facebook
Disclaimer: Informationen i detta marknadsbrev har endast ett upplysande syfte och utgör ingen rekommendation att investera. Vi påtar oss inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller i tillförlitligheten i det publicerade materialet, varken i dess helhet eller i delar därav. Materialet får inte vidarespridas eller kopieras, maskinellt eller annorledes utan skriftligt medgivande av Börshandlat.