Ser utskicket konstigt ut? Klicka här för att öppna det i din webbläsare.
September 2015
Börskaos i kölvattnet av Kinas problem!
Bäste läsare,

När Börshandlat idag är tillbaka efter uppehållet i augusti kan vi konstatera att det är storm och stark nedtrend på världens börser. Redan innan sommaren flaggade Carnegies Johnny Torssell och flera andra skickliga tekniska analytiker för att den största nedgången i DAX30 och EuroStoxx50 på flera år väntade. Detta har också skett under den gånga sommaren. Då scenariot blev verklighet är det föga förvånande att även Stockholmsbörsen har slagit om till negativ trend. Mer om detta läser du i dagens Tekniska OMXS30-analys längre ned i denna publikation. När vi nu har gått in i september råder BEAR market och en nedsida på åtskilliga procent om börsoron skulle bestå.

När vi sammanfattar börsläget är det dock inte de överköpta och korrigerade Europa-indexen som står i fokus, utan Kina. När denna världens största ekonomi, som idag hyser sju av världens 10 största företag och är världens största nettoimportör av råvaror vacklar, ja då lyser röda siffror på marknaderna världen över. Inte minst i Kina där börsen rasat dryga 40 procent sedan toppen i juni. Nämnas bör också att Kina varit det land som bidragit mest till den globala BNP-ökningen under den senaste tioårsperioden. Landets betydelse är idag svår att överdriva.

Kina har visat tecken på ekonomisk avmattning och det största orosmolnet verkar nu vara huruvida regeringen klarar av att hantera läget eller ej. "Tafflighet och desperation" skriver Dagens Industri om den kinesiska regeringens utstrålning och Börshandlat kan inte annat än dela denna bedömning. Landet befinner sig på okänd mark och detta oroar. Om inte Kina mäktar med att snabbt reda upp situationen väntar sannolikt nya ras på världens börser.

Wall Street har efter en flera månader lång konsolidering brutit ut i stark negativ trend vilket gäller såväl det breda S&P500-indexet som Dow Jones- och Nasdaq-indexen.USA-börserna har länge stått och staplat medan exempelvis det ledande Europa-indexet DAX, tidigare detta år, rusade i höjden till nya kursrekord. Korrelationen i en fortsatt nedtrend väntas bli betydligt starkare då USA än så länge är ledstjärna för världens börser.

Trevlig läsning och vårt råd för september: Be careful out there!

 
 
 
PolyPlank siktar på den stora vändningen med nyemission och rekonstruktion
Nyemissioner: Det First North-noterade företaget PolyPlank AB har haft en tuff resa med förluster och pressad börskurs bakom sig. Bolaget, som tillverkar byggmaterial i miljövänligt träkomposit, genomför nu en företagsrekonstruktion och en garanterad nyemission.
 
 
Är du Sveriges bäste investerare? Tävla riskfritt och vinn en guldtacka!
Aktiv börshandel: Måndagen den 5:e oktober börjar 2015 års upplaga av Investerar-SM! Värd för den tre veckor långa tävlingen är Nordens ledande derivatbörs NGM. Att delta är både helt risk- och kostnadsfritt. Tävlingen sker med fiktiva pengar fast med riktiga börskurser - detta i en enkel och lättanvänd handelsplattform. Även i år är förstapriset en guldtacka från Commerzbank, en av de banker vars värdepapper du kan handla med i tävlingen!
 
 
Fingerprint - Teknisk analys
Teknisk analys: Fingerprint är sett till kursutveckling och handelsomsättning en makalös framgångssaga och årets stora börshype. Vid kursrekordet på 281 kronor den 20 augusti kunde vi konstatera en kursökning om dryga 700 procent sedan årsskiftet. Vidare stod aktien under vissa dagar för hela 20 procent av omsättningen på hela Stockholmsbörsen (!).
Många är de som har kritiserat den våldsamma kursökningen och kommentarer som "sektkultur" har kastats på den innersta ägarkretsen. Den senaste delårsrapporten gav emellertid tvivlarna svar på tal och frågan är vilka nivåer som gäller för den nu rekylerande aktien?Börshandlat bjuder idag på en Teknisk analys av Fingerprint.
 
 
A1M Pharma – En allt mer erkänd aktör
Färsk kvartalsanalys publiceras idag i Börshandlat!
Klicka här för att läsa analysen
 
 
Världsmarknader augusti
Index +/- % Senast
OMXS30 -9,2 1468,94
OBX -11,5 519,00
SP500 -9,0 1913,85
NASDAQ 100 -9,6 4142,63
FTSE -9,9 6048,97
DAX -12,4 10010,43
GOLD (USD/OZ) 5,0 1140,85
SILV (USD/OZ) 0,6 14,57
BRENTOLJA (USD/fat) -2,0 48,59
 
Börsvinnare / förlorare augusti
Index +/- % Senast
UNIB SDB 12,5 643,00
SMF 9,9 20,30
FING B 9,6 216,50
TOBII 8,9 46,70
VICP A 6,6 10,50
 
ORX -39,7 44,70
OPUS -37,2 5,40
QLRO -24,2 5,45
LUC -21,4 10,50
MVIR B -18,7 75,00
 
 
 
TraderBox - Revolutionerande app från BNP Paribas
Aktiv börshandel: BNP Paribas har i dagarna lanserat TraderBox, mobil-appen för aktiva investerare med behov av att ha järnkoll på marknaden och samtidigt snabbt kunna hitta de bästa instrumenten att handla. Redan de första dagarna efter lanseringen har rusningen efter den nya produkten varit massiv och intresset lär öka när den kostnadsfria modulen nu kommer att promotas hårt. I detta reportage har Börshandlat testat BNP:s nya app och dess funktioner!
 
 
Grönt ljus för köp efter bottenkänning i Oljan?
Råvaror: Efter en lång och mycket segdragen nedgångsfas i Oljepriset fick vi äntligen bottenkänning i slutet av föregående vecka, och OJ VILKET RALLY vi har sett de senaste dagarna! Brent har stigit över 25 procent och priset på Crude (WTI) har lyft drygt 30 procent sen lågpunkten strax under 38 usd/fat. Vi ser nu en första rekyl från väldigt överköpta priser och bedömer att detta kan skapa ett spännande ingångsläge för en till köpvåg.
 
 
OMXS30 i nedtrend - här är de viktiga nivåerna att bevaka
Teknisk analys: Omvärldsanalysen är i dagsläget ungefär så negativ som den kan bli med tanke på Kinaoro och rasande börser i USA och Europa. OMXS30 har under augusti, i linje med de ledande Europamarknaderna, fallit hårt och etablerat negativ trend. Viktiga medelvärdesstöd är forcerade och sentimentsanalysen är starkt negativ då samtliga branscher visar svaghet. Börshandlat ger dig idag en färsk Teknisk analys av OMXS30.
 
 
Har du förslag på förbättringar?
Vi på Börshandlat-redaktionen vill väldigt gärna ta del av våra läsares åsikter och förslag på hur produkten kan förbättras. Har du några idéer, konstruktiv feedback eller rentav kritik är du alltid välkommen att kontakta oss på e-post:
info@borshandlat.se
 
Vill du inte ha detta nyhetsbrev?
Vi hoppas självklart att alla våra läsare vill ha detta marknadsbrev. Skulle du av någon anledning inte vilja ta emot fler utskick från oss ber vi dig att klicka på länken nedan för att avsluta din prenumeration. Vi kommer i händelse av avslutad prenumeration inte att kontakta med mer information eller partnererbjudanden.
Klicka här för att avsluta din prenumeration
 
 
Partners:
 
Dela på Twitter   Dela på Facebook
Disclaimer: Informationen i detta marknadsbrev har endast ett upplysande syfte och utgör ingen rekommendation att investera. Vi påtar oss inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller i tillförlitligheten i det publicerade materialet, varken i dess helhet eller i delar därav. Materialet får inte vidarespridas eller kopieras, maskinellt eller annorledes utan skriftligt medgivande av Börshandlat.